jobbiiiiigt

Igår kväll började jag känna att huvudet var konstigt och så, men brydde mig inte alltför hårt om det. Sen på natten svettades jag sjukt mycket ett tag, för att sen frysa brutalt och börja svettas igen. Jag hade feber, med andra ord. Det mystiska är dock att jag inte kände nånting sen på morgonen då jag vaknade. Jag var knappt ens hostig, så jag beslöt mig för att göra min träning som det var tänkt. Jag cyklade nittio minuter, och det gick faktiskt hur bra som helst. Började dock hosta mycket mer efteråt, men huvudet är okej. Förstår inte vad det var för kortvarig feber jag tampades med inatt? Aja, den gick förbi i alla fall. Pratade med pappa och vi bestämde att jag inte gör eftermiddagsträningen, som skulle ha varit ett styrkepass, för att inte göra det hela värre. Jag kände ändå att jag bara var tvungen att göra nånting, så gick på en kort promenad innan middagen. Bra så. Sjukt jobbigt att inte kunna träna normalt nu heller, trots att foten börjar vara i användbart skick... 
 
Jag försöker i alla fall mitt bästa för att hinna bli frisk och i ordentligt träningsskick till fredag, då jag ska iväg på landslagsläger till Syöte för några dagar. Hoppas verkligen att jag hinner, för vill iiiinteee missa lägret..
 
I morgon ska jag göra min första rullskidlänk på länge, och sen ska jag testa springa lite också för att se hur det går. Efter skolan bär det av till Nykarleby för voice massage, och sen ska vi göra ett besök hos Valtteris mormor också. På torsdag har jag finskaprov (ett gammalt studentprov i skriftlig form, så inget man direkt kan öva på men ändå), och sen har jag tid hos läkare i Karleby för att kolla upp halsen. Fortsätter reparera mig själv, haha. 
 
Kör en till bild från photoshooten jag hade med Antta innan skolstarten, eftersom min telefon för tillfället mest innehåller bilder av studentklänningar, mat och screenshots av skoluppgifter. Fick säkert harpest av myggan som biter mig i pannan på bilden. Wohoo. 

villa-avslutning och ny vecka

Nu är sommaren då officiellt förbi, och det firade vi med raketer och allt i lördags på villa-avslutningen. Jag spenderade den kvällen i Nykarleby på Elins villa med massa härliga vänner och nya bekantskaper. Vi hade väärldens bästa kväll, trots att det blåste så hårt att stugan nästan flög iväg. Vi badade bastu, sköt raketer, dansade, sjöng, åt grillmat och umgicks. Hur perfekt? 
 
Igår gjorde jag en träning på cykel, vilket jag gjorde idag med. Min fot börjar vara återställd, så snart ska det nog gå att börja springa igen, wohoo. Har dock dragit på mig en ordentlig förkylning, som så många andra här på internatet, så det blir mest GU-träning för mig denna vecka som det nu ser ut. Inatt sov jag elva timmar, och dessutom en timme till under hålpasset, vilket nog tyder på att allt inte står helt rätt till. Har lyckligtvis inte ont i halsen, så borde nog kunna träna åtminstone. Well, alltid är det något. Jag behöver i alla fall inte känna mig ensam med detta sjukande, tror faktiskt halva internatet har någon typ av förkylning. Typiskt. 
 
Nu ska jag fortsätta med läxorna, och sen blir det kemi. Känns som om det är det enda jag skriver här på bloggen numera. Aja, snart är det över, en månad kvar. 
{ gammal bild }
 
Tror jag somnar ganska tidigt idag också, känner mig redan helt utmattad, huvudet dunkar, näsan är täppt och jag hostar varannan minut. Good game, good game. 

here comes the weekend (!!!)

Nu är denna skolvecka över och veckoslutet har precis börjat. Skolveckan har kort sagt bestått av mys med Vörå-människorna, skola, alternativ träning, rehab och kemiläsning inför studenten. Jag har simmat, vattenlöpt, styrketränat, cyklat och parstakat. Inte det allra roligaste, men sånt är väl livet ibland. 
 
Idag, efter att jag och Valtteri tränat och Antta slutat skolan, åkte vi hem till Kronoby. Här spelade Valtteri precis match, och nu blir det fredagsmys med familjen. Imorgon efter min träning på förmiddagen bär det av mot Oravais och sedan styr vi kosan mot Nykarleby och Elins villa, där vi ska spendera denna villaavslutning. Kommer bli såååå mysigt ju!! 
 
Nästa vecka har jag två förhör och ett prov framför mig, men är faktiskt rätt motiverad för skoljobb, så det ska nog gå bra. Kemiläsningen flyter också på bättre än jag trodde den skulle, dock kommer jag ju ändå stressa sönder dagarna innan skrivningarna, men det kan jag inget åt så tar det då. Det är ju trots allt nästan en månad kvar ännu. Pjuuh. 
I träningsväg kommer nästa vecka troligen se ut som den förra, det vill säga rätt mycket simning och styrka.