Dags för uppdatering?

Nu har bloggen stått tom i nån dag, så dags för lite uppdatering.

Vi börjar med söndagen då. På morgonen packade jag upp, städade och åkte sen till Daniels. Där satt vi i hans bil (ja han har en bil, men ännu inget körkort) och drömde oss bort, trivdes med hundarna och åt tårta som vi fick av Daniels moster. Så gott, tusen tack och grattis!
Angrybirdsfat och allt. So fab.
På kvällen styrde vi kosan mot Vörå. 

Igår, måndag alltså, skrev jag prov. Det gick faktiskt bättre än jag trodde när jag skrev det.
Sen efter halv fyra bussade jag och Daniel spontant iväg till Vasa. Jag var ju där förra veckan också med Fanny, för att köpa presenter, men det kunde jag ju inte skriva då. En födelsedagspresent till världens BÄSTA och mest KÄRLEKSFULLA mamma som fyllde år i måndags. GRATTISAR till dej här också! ❤️ 
Aja, tillbaka till gårdagen. Vi gick omkring i butiker, surprise, åt pizza, gick lite till, och åt (eller drack smoothie) på Arnolds. En riktigt mysig dag med en riktigt mysig kille. 
Dock en lite kall och blöt väntan på bussen. Det gick bra ändå, med fint sällskap! Busschauffören var dock mindre trevlig, men jag antar att han helt enkelt hade en dålig dag (eller ogillade sitt jobb extremt mycket och därmed drömde om att vara pilot eller kontorsgubbe). Vi gjorde hans dag bättre i alla fall, för han hade ju någon att vara irriterad på då. "Studeranden nuförtiden, kan inget annat än att stirra på sina tunna telefoner". Jag LOVAR att han tänkte så.

//Emmi

Sista tävlingen

Idag skidade jag säsongens sista tävling. Jag startade i vårt stafettlag, som sagt, och skidade fem kilometer klassiskt. 
Idag var jag varken nervös eller laddad, jag bara var där. Inte ens när gubben med startpistol sa att det var trettio sekunder kvar till start var jag nervös. Kolmekymmentä sekunttia lähtöön, PIIP. Jaha, just det ja. Startpipet lät fem sekunder efter att han sagt att det var trettio kvar, så tyo ingen var beredd. Aja, jag var mitt i klungan, fick dålig start och hade svårt att komma framåt. Första backen bestod av krångel, skidor, stavar och trassel. I slutet av första varvet kunde man börja skida. Min kropp kändes totalt kraftlös, och mitt huvud likaså, men det gick förvånansvärt bra ändå. Är faktiskt varken missnöjd eller nöjd med mitt lopp, men fint så. Jag växlade som femtonde (?) dam, och vi slutade sen på en sjuttonde plats. 
Snö fanns det gott om där i alla fall. Winter wonderland, verkligen!

Efter tävlingen åkte jag och Fanny snowboard för första gången i vinter, två timmar i Ruka-backarna. Kände oss lite rostiga i början, men efter några åk hade vi fått in ett riktigt flow. Kulkulkul och bra sällskap, trots att vädret var på sämre sidan.

Nu är säsongen över för denna gång, och det känns utomordentligt bra måste jag erkänna! Både kroppen och knoppen är slutkörda efter denna händelserika period, och nu ser jag framemot att börja spela fotboll igen. Först ska jag ta det lite lugnare, och njuta av att säsongen är över. 

Tänkte sammanfatta säsongen i något inlägg också, men det får vänta ett tag, för min dator är utan batteri och jag orkar inte skriva via telefonen (vilket jag just nu sysslar med). Aja, men det är på kommande i alla fall, så nu vet ni det!

Busy woman

Mitt namn igår. Jag har aldrig haft så mycket att göra, som jag hade igår. Det är i alla fall vad jag tror. Jag hann inte ens blogga, då vet man att det är stressigt.
Usch, en sån dag. Aja, den är över nu i alla fall. SÅ SKÖNT.
 
Nåja, på morgonen tränade jag sakta en timme skidåkning. Efter det tillbringade jag tiden i skolan fram till klockan 15.15. Då gick jag till internatet för att hämta pengar, och cyklade sen iväg till butiken med Elin, Lina, Lycke och Amanda, för att köpa ingredienser till chokladmousse och sånt, för att fira Isabella som fyller år idag. När vi kom tillbaka från butiken läste jag en del av modersmålsprovläsningen, ringde om sommarjobb och läste lite till. Efter det var det middagsdags, så mat på det. Sedan fortsatte jag med provläsningen, ångestade lite allt emellanåt, skickade in nån inlämningsuppgift i tyska, och läste mera modersmål. Kring halv åtta gjorde vi i ordning godsakerna till Isabella (okej, jag gjorde typ inget, men åt i alla fall!) och överraskade henne med det. Efteråt fortsatte läsningen, surprise. En stund senare blev jag tvungen att fixa en inlämningsuppgift om tidningsartiklar, för att klara deadline. Det tog sin tid. Sen läste jag på prov nån timme till, för att sen somna skönt. Tror ingen har skrivit en så detaljerad beskrivning av sin dag som denna, men nu fick ni i  alla fall ta del av min fullproppade torsdag. Hade helt allvarligt ingen tid för bloggen. Eller sociala medier. Gissa om jag låg efter i instagram. Haha, skämt åsido. 
 
Idag skrev jag prov, och det gick toppen. I made it. Jag fixade provet riktigt fint. Hade nämligen vissa små problem med motivationen igårkväll, men jag lärde mig alla termer och begrepp. Och författare, inte att förglömma. Åh, SÅ TOPPEN. 
 
Nu är jag på väg mot Ruka för att i morgon skida säsongens sista tävling, stafett i Suomen Cup. Kolla TV:n, så kanske ni skymtar mig där! Efteråt ska jag och Fanny åka snowboard i Ruka-backarna, hoppas vädret är vackert!