Last competition

Igår skidade jag säsongens allra sista tävling, startsträckan i Suomen cup stafett. Stilen var klassisk och sträckan 5 kilometer. Spåren var riktigt bra och vädret fint. Jag var lite stressad innan start, men lugnade mig rätt snabbt då jag fått på mig skidorna. Startskottet gick och vi tjugo damer åkte iväg. 
Jag försökte hänga med så gott det gick i trängseln och lyckades helt okej. Blev i kläm på en del ställen och var tvungen att byta spår rätt ofta, men fick ganska snabbt allt att gå som jag ville. Skidorna var perfekta på alla sätt och vis. Fästet var super och glidet likaså, vilket jag har Stefan och Atomic att tacka för. 

I varvningen var jag kring åttonde om jag inte minns helt fel. Andra varvet gick ännu bättre än första, trots att jag redan under de första tagen kände att detta skulle gå bra.

Jag tog in på klungen på tre framför mig hela tiden, och körde om i sista uppförsbacken då jag ännu hade relativt bra med krafter kvar. Jag växlade sen som femte dam och är verkligen nöjd med mitt lopp. Jag hade en bra dag. Åh, så skönt att det kommer såna! Det var inte ens tungt. Jag menar, visst det är alltid tungt, men inte på ett oöverkomligt sätt. Det var tungt på ett trevligt sätt. Allt flöt på bra och jag orkade mer än jag trodde jag skulle göra. Älskar den känslan. 
Min pingla. Hon gjorde också ett superbra lopp. Vi slutade sen efter Eves ankarsträcka på en 10:e plats. 

Vi blev sen intervjuade av Yle Sporten, och där fick jag bland annat frågan hur jag tycker min säsong gått. Tänkte skriva ett inlägg om den nu gångna skidsäsongen, men gör det senare.

Idag vaknade jag och pappa rätt tidigt, och började vår träning lite efter åtta i Ruka-spåren. Föret var sjukt trögt, men terrängen och banorna är ju fina, så det var roligt ändå. Jag är dock glad att slippa delta i dagens 30 kilometer, känner att det räcker för denna säsong. Skulle nog dött eller liknande. Nöjde mig bra med att vara drickstation och huoltomies tillsammans med Jennie och pappa till Fanny, Noora och Laura som tävlade.
En hejarklack med sånger och hejaramsor. Mera sånt till skidvärlden, tack! Sådant gillar vi! 

Nu är vi påväg hemåt, och har ännu lite över tre timmar kvar av bilsittandet. Sen bär det av mot Oravais och därefter Vörå. En ny skolvecka väntar. 

Bilderna (alla utom den på mig och Fanny) är från Hiihdon Suomen Cup-sida på Facebook.
1 Ellen Delin:

skriven

Härligt!!

Svar: 🙏🏼💪🏼
Emmi

Kommentera här: