8!!!

Idag gick det bra för vårt lag. Damernas FM-stafett, 3x5 kilometer, stod på programmet. Vårt, det vill säga IF Åsarnas, lag bestod av mig på första etappen som åktes på klassiska skidor, Eve på sträcka nummer två och Jennie som ankare. De två sträckorna skidades på skateskidor. 

Jag var taggad inför starten, och gick faktiskt omkring och log redan två timmar innan start. Det kändes ju såklart i kroppen från gårdagen, men inte så mycket som jag väntat mig. 

Jag hade startnummer 17, så var i tredje ledet, i mitten. I starten slapp jag helt okej framåt, och hade rätt snabbt skidat upp bland de tio bästa.
I första kurvan, en u-sväng, steg någon på min skida och jag föll. Där tappade jag en del placeringar, men inte alltför mycket tid. Det blev dock trångt, och jag kom aldrig förbi de jag hade behövt ta mig förbi för att få skida i min egen fart, så det kändes som om det hela gick lite för trögt. Jag blev aldrig helt död, fick verkligen inte ut det jag velat detta lopp. Aja, jag kom till växling som sjuttonde åkare, tillsammans med en hel bunt andra. 

Eve och Jennie skidade båda superbra, och Jennie tog oss sedan imål som ÅTTONDE lag!!! Eve hade också lite problem med trassel och fall, men skidade super ändå. Vi är alltså åttonde bästa lag i Finland just nu. I heeeeela Finland. Av ALLA damlag. Idag var det roligt att skida trots att jag inte fick ut vad jag ville. Stafett är kul. Det är kul när det går bra också. Vi fick vara kändisar efter loppet dessutom. Både tidnings- och tv-intervjuer. Kändis för en dag, liksom. Nångång ska vi också stå högst uppe på den prispallen, det är ett som är säkert!
Känns konstigt att jag är kortast av oss tre, brukar inte vara i den ändan.
Nu är denna tävlingshelg förbi och jag har både bättre och sämre resultat med mig i bagaget. Fredagen var en riktig besvikelse, lördagen en bra dag och idag likaså. Överlag är jag nöjd med detta veckoslut och mina prestationer, nu blickar jag framåt mot nästa veckoslut då våra egna FM-tävlingar äger rum i Vörå.