LYCKSELE

Förra söndagen åkte vi, skidåkare, till Sverige för att spendera ett par dagar i Lycksele på läger. Båten avgick från hamnen i Vasa klockan åtta på söndag kväll, och sen kom vi fram till Lycksele kring två på natten. Vi bodde på ett superfint område nära vattnet i små, mysiga stugor. Jag delade stuga med Linnea och Elin, vilket var jättekul.
 
På måndag fick vi sova lite längre, för att sen byta om och göra en lätt löplänk runt i Lycksele. På eftermiddagen gjorde vi en träning tillsammans med skidgymnasiets ettor på skidor. De hade hur mycket snö som helst och vädret var perfekt, så träningen blev super. Jag hade träffat en av dem tidigare under vintern på NM i Otepää, så det var kul att få bekanta sig lite mer med henne. Träningen gick snabbt, och plötsligt var den förbi. Kvällen spenderade vi tillsammans med skidåkarna från Lycksele skidgymnasium. Vi spelade brännboll (boboll i Finland), umgicks och åkte bil hehe. Såååååå kul att lära känna nya människor!!! Älskar det. Vi hade verkligen jättekul.
 
Maten där vi bodde var fenomenal, utsikten också som ni ser. Mina rumskamrater var de bästa dessutom. 
 
På tisdag morgon hade vi alarmet ställt på 6.00. 6.30 bar det av joggande mot Tannbergsskolan, där vi skulle köra morgonstyrka alla tillsammans. Halv nio var vi tillbaka vid stugorna, och gick då till frukosten. Superkonstigt med frukost efter träning, det kändes som lunch haha. 
Efter frukosten sov vi och vaknade precis till lunchen. Eftermiddagsträningen var ett tufft pass på skidor, parsprint. Banan var rätt tung, föret likaså. Vi körde två gånger på var 3x1km, verkligen tufft. Kul var det i alla fall!
Kvällens program bestod av landskamp i fotboll, Vörå mot Lycksele. Vi överraskade oss själva med att ta hem segern 2-1. Woohoooo!
 
Onsdagen började lika tidigt som tisdagen. Träningen var helt amazing. Vi åkte buss en bit, för att sedan skida på skare i två timmar. Solen sken och föret var perfekt. Bästa sättet att avsluta ett underbart läger. 
Efter att vi packat ihop våra saker bussade vi mot Umeå. Där gick vi på stan nån timme, och åkte sen till IKSU. Där höll de en kort föreläsning om universitetet och sen fick vi vara med på rundvandring där. Verkligen häftigt ställe. Tror jag börjar där efter gymnasiet och mitt mellanår, vad jag studerar till är dock en helt annan femma. Mot Umeå bär det nog av i alla fall.
 
Vi hade tre fantastiskt roliga dagar i Lycksele och Umeå med ett härligt gäng. Tack för denna gång, det blir helt klart fler gånger! 

Kommentera här: